Zapraszamy na warsztaty kulinarne, które poprowadzi
MISTRZ KULINARNY – KUBA WOLSKI.
W programie bogate i ciekawe menu na bazie dziczyzny.
Termin warsztatów: 5.04.2025 godzina 9.00
Miejsce: domek myśliwski Koła Łowieckiego San Skowierzyn
Koszt udziału w warsztatach: 50,- pln od osoby, płatne do 1.04.2025
Osoba koordynująca warsztaty: Aneta Rybińska-Nowak tel. 693805184
Szczegóły dotyczące warsztatów, deklaracja udziału oraz opłata (tylko gotówka) u koordynatora warsztatów.
Ilość miejsc ograniczona.
Kuba Wolski- urodzony w 1980 roku w Piotrkowie Trybunalskim, barman, kucharz, menadżer restauracji, właściciel Soul Food Bistro. Studiował na Politechnice Łódzkiej, ale matematyka przegrała z pracą barmana i pasją podróżnika.
Tak Jakub znalazł się na statku pasażerskim. Przez kilka lat pływał kilkumiesięczne rejsy, m. in. do Japonii, Meksyku, na Alaskę i do Australii. Za barem zdobył stanowisko supervisora. Podróże, praca z szefami kuchni (na statku mieli trzy tematyczne restauracje, które obsługiwały ok. 3,5 tys. pasażerów), miłość do jedzenia; to wszystko wpłynęło na wybór życiowej drogi.
W 2016 r. spróbował swoich sił w telewizyjnym show: Hell’s Kitchen. Jak sam mówi, w programie nie tylko podpatrywał jak gotują szefowie, ale nauczył się pokory i opanowania. W 2017 r. zrealizował swoje marzenie: zbudował i wyruszył w kulinarną podróż Dzikim Food Truckiem, w którym spełnia kulinarne marzenia swoich Gości, serwując najlepszą polską dziczyznę w nietuzinkowym wydaniu na największych imprezach łowieckich, uczestniczy w najważniejszych imprezach targowych zarówno tych branżowych , leśnych i łowieckich.
Członek stowarzyszeń kulinarnych : EURO-TOQUES POLSKA , KLUB SZEFÓW KUCHNI.
W latach 2019-2020 pisał felietony do czasopisma Łowiec Polski, a jego lekkie pióro i ciekawa forma kulinarnych opowieści przyciąga czytelników i widzów, ponieważ Jakub współtworzył program DZIKA KUCHNIA emitowany do tej pory na antenach telewizji TRWAM, ANDEVENTURE HD, TVR , HOME tv.
W 2020 roku zdał egzamin i otrzymał dyplom MISTRZA KULINARNEGO.
Jego firma cateringowa , akademia kulinarna, food truck i wielki kocioł o pojemności 2 ton zachwycają, zdumiewają i podbijają serca Gości w całej Polsce.
Dzisiaj Jakub Wolski to marka sama w sobie. Człowiek orkiestra – uwiedzie smakiem najbardziej wybredne podniebienie, poprowadzi każde kulinarne show, a warsztaty z jego udziałem to nie tylko wyśmienita kuchnia, ale i dawka fantastycznego humoru i moc energii. Praca z nim to przyjemność i gwarantowany sukces każdego wydarzenia.